O ovome se ne priča! 7 najvećih muških seksualnih strahova - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

O ovome se ne priča! 7 najvećih muških seksualnih strahova

Svi ćemo se složiti – seks bi trebao biti ugodno iskustvo za obje strane. I dok se često piše o njegovim benefitima za psihičko i fizičko zdravlje ponekad zaboravljamo da i oni na van najsigurniji imaju svojih briga.

Britanski i američki novinari dali su si truda i napravili online anketu na uzorku od 2 000 ljudi. Zadatak je bio na oko jednostavan – poredati svoje seksualne strahove na skali od 1 do 10 i tako dobiti poredak najvećih. Žene, idući puta kada se osjetite nesigurne za vrijeme seksa sjetite da i muškarci razmišljaju slično. Donosimo poredak 10 najvećih muških strahova, i ne, u njima se ne nalaze krivo ime, neugodni tjelesni zvukovi ili partnerovi fetiši koje ne možete ili ne želite ispuniti.

1. Spolne bolesti

Vjerojatno najveći strah svih koji se upuste u seksualni odnos. Razgovarajte s partnerom o stvarima koje vas muče, a i ako niste sigurni koristite zaštitu.

2. Zadovoljstvo partnera

Hoće li doživjeti orgazam? Je li to bilo to? Je li odglumila? Umjesto da se nepotrebno brinite, jednostavno uživajte jer ako se vi osjećate dobro veće su šanse da će se tako osjećati i vaš partner u krevetu.

3. Neželjena trudnoća

Živimo u 21. stoljeću. Ako vas brine sigurnost kondoma postoji mnoštvo drugih kontracepcijskih oblika. Pokušajte s nekima od njih. No, ne zaboravite kondom nije samo zaštita od neželjene trudnoće, štiti i od raznih spolno prenosivih bolesti.

4. Prerani vrhunac

Da, seks nije utrka. Ali kao što smo već rekli, potrudite se oko partnerice i vašeg zadovoljstva pa ovakve situacije neće dolaziti kao takva nelagoda. Sjetite se da je tijek uzbuđenosti tokom odnosa različit kod spolova pa tako muškarci prirodno dolaze do cilja prvi.

5. Je li premalen?

Niste nikada čuli za onu “nije bitna veličina, bitna je tehnika”? A, ako vas to toliko muči da je nepremostiva prepreka postoje naprave koje vam mogu pomoći u takvim situacijama.

6. Koliko iskustva je poželjno

Za razliku od žena koje broj svojih seksualnih partnera skrivaju gotovo vješto kao godine, s druge strane, muškarci se boje kako će ostaviti dojam neiskusnih ljubavnika. Svaka osoba je drugačija i uživa u drugačijim stvarima. Umjesto da se zamarate brojevima skoncentrirajte se na ono što vidite da pali kod druge strane.

7. Uskočili ste u krevet – što poslije?

Upustili ste se u odnos. Sada je malo kasno za razmišljanje što nakon. Prepustite se trenutku i uživajte. Nemojte zaboraviti, ako se ne osjećate lagodno ili niste sretni možda ta osoba nije pravi partner za vas.

Foto: Shutterstock

Seks vas čini mlađima, kreativnijima i rješava vas stresa

Evo objašnjena zašto su muškarci toliko “napaljeni” ujutro

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo