Psiha

Psiha

Seksom gubimo do 4,5 kg godišnje: Što mislite koja poza je najbolja?

Shutterstock

Tajna dobre linije i učinkovite potrošnje kalorija krije se u seksu, točnije – baš u određenim pozama

Svakodnevnim “normalnim” seksom u pola sata troši se 150 kalorija, a divlji seks potroši 350 kalorija, što je jednako kao pola sata trčanja. 

Seksolozi savjetuju da se seksate tri do pet puta tjedno, a vikendom i do dva puta na dan. Tako ćete iskoristiti najbolje od ove “tjelovježbe”, a žene bi trebale kontrolirati svoj orgazam, odnosno micati se tako da je stimulacija najveća jer tako upotrebljavaju najviše mišića, a u pozi kada su one na partneru jer tako najviše vježbaju ramena, ruke i butove.

Osim toga, 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i navečer, tri puta tjedno sagorjeva oko 100 kalorija dnevo, što je 36,500 kalorija godišnje, dakle oko 4,5 kilograma. 

Ako seksom želite održavati liniju, trebali biste se svaki put seksati najmanje 15 minuta, a poza koja aktivira najviše mišića kod muškaraca je – misionarska. 

Od ostalih svakodnevnih aktivnosti pranje prozora troši primjerice 336 kalorija u sat vremena, usisavanje 215, igranje s kućnim ljubimcem 204 kalorija na sat, a  čišćenje dvorišta 362. Ne zaboravite se ni smijati. Deset do 15 minuta smjeha troši 10-40 kalorija. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo