Psiha

Psiha

Šest poza u seksu koje će povećati šanse za začeće

Iako su ginekolozi skeptični, čak postoje istraživanja koja su pokazala da neke poze bolje funkcioniraju.

Mnogi faktori su bitni za uspješno začeće: godine oba roditelja i njihovo zdravstveno stanje, a da ne govorimo o optimalnom danu u ciklusu. Iako ginekolozi neće potvrditi da će određena poza omogućiti da žena lakše zatrudni, kažu da postoje načini da sperma lakše dođe do jajašca. Pa mi donosimo baš takve pozicije u seksu…

Tijekom tjelovježbe moguće je doživjeti orgazam!

Misionarska poza

Od svih mogućih načina i pozicija seksa, ova poza će vam pružiti najbolje vjerojatnosti da zatrudnite. To je zato jer je najveća vjerojatnost da će se ulaz u maternicu i rodnica izravnati pa će spermiji lakše “doplivati” do jajašca. Za još bolji učinak, žena bi ispod stražnjice trebala staviti jastuk. Nakon ejakulacije, žena bi trebala ležati najmanje 20 minuta kako bi povećala šanse začeća. 

“Doggy” stil

Mnogi parovi vole ovu pozu jer je penetracija dublja, a ako želite ostati trudni, evo još razloga da se bacite na posao u ovoj pozi. Baš zbog toga jer omogućuje dublju penetraciju, glavić penisa gotovo dolazi do cervikalnog otvora što znači da će ejakulat biti izbačen u pravoj poziciji odnosno lakše stići do maternice. 

Šest erogenih zona koje ne biste smjeli izostaviti kad je seks u pitanju

Noge na ramenima

Ovo zvuči gotovo prejednostavno, ali, gravitacija igra stvarno veliku ulogu u začeću. Ako vam misionarska poza dosadi, dignite partneru noge na ramena. 

Obrnuta kaubojka

Žena sjedi na muškarcu, ali mu je okrenuta leđima. Pošto žena ovdje ima kontrolu, može se namjestiti onako kako joj najviše odgovara, odnosno da penetracija bude najdublja i ejakulat stigne do maternice što brže. Kako bi kontrolirali penetraciju, spustite se leđima prema nogama tako da penis i maternica budu u istoj ravnini. 

Tačke

Žena na pod stane “na sve četiri”, a muškarac joj uzme noge u ruke i penetrira straga. Ovo je samo za one atletičare među ljubavnicima, koji će ovako nešto moći izdržati. 

Škarice 

Lezite okrenuti jedan prema drugome i isprepletite noge poput škarica. Pošto je ova poza vrlo romantična, hormon sreće će biti povećan, što neće odmoći vjerojatnostima da ćete ostati trudni. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo