Psiha

Psiha

Stvari koje se bojite zatražiti u krevetu

Većina žena će svojem partneru lakše reći bilo što u vezi njega i sebe, i priznati brojne stvari kojih se srame, ali nećete niti zucnuti kada trebaju izraziti svoju seksualnu želju.

U vodoravnom ste položaju sa svojim partnerom, čini se da već zna “svoju rutinu“, a vi već znate svaki njegov pokret i što slijedi nakon njega i – očajavate. Molite se da vam dodirne ili poljubi određeno mjesto, da vas zadovolji na određeni način, a on kao da vam čita misli i radi baš suprotno. Najradije bi zavrištali od frustracije, ali ništa ne kažete niti učinite da biste to promijenili jer jednostavno nikada to niste činili i to nije vaš “đir“. Nakon još jedne runde seksa, tučete se po glavi i pitate zbog čega mu niste rekli ništa i zakleli se da ćete mu reći sljedeći put. No, zakleli ste se već bezbroj puta…

Svaka je veza drugačija i vrlo je teško generalizirati što se događa u nečijem krevetu, no ovaj tekst i savjeti vjerujemo da će vam pomoći oko preskakanja određenih psiholoških barijera koje imaju mnoge žene oko samopouzdanja i otvorenosti kada se upuštaju u spolni odnos. Gotovo nevjerojatno zvuči, ali činjenica je da će većina žena svojem partneru lakše reći bilo što u vezi njega i sebe i priznati brojne stvari kojih se srame, ali nećete niti zucnuti kada trebaju izraziti svoju seksualnu želju.

Evo nekoliko savjeta kako izraziti svoje želje. Kada jednom to učinite, budite spremne primati ono što ste tražile, ali isto tako i davati. Tko zna, možda vam i vaš partner izrazi određenu želju i/ili uputu što da radite. Opustite se i uživajte. Seks je predivna igra, ako ju znate igrati…

Želim više oralnog seksa

Nevjerojatno je da naša kultura još uvijek dvolična. S jedne strane mi žene dobivamo dvije različite poruke – prva je da se muškarci žele domoći naše “mačkice“ pod svaku cijenu, no isto često dobivamo poruku da je naša “mačkica“ prljava, smrdljiva, ljigava, ružna i da ima užasan okus. Zbog toga nije niti čudno da mnoge žene imaju vrlo loše mišljenje o svojim intimnim dijelovima tijela i niti ne pomišljaju da zatraže od partnera da im pruži oralno zadovoljstvo ili kada se dogodi taj trenutak, ne mogu se opustiti niti uživati u njemu.

Kako zatražiti?

Jedna od stvari koje će vam pomoći u prevladavanju svojeg problema je da prije nego što isplanirate seks, uklonite višak dlaka s genitalija i naravno da održavate higijenu. Čistoća i urednost će vam dati sigurno mnogo veće samopouzdanje, a sigurno će se i vašem partneru više sviđati kada se spusti tamo dolje.

S obzirom da niste jedna od osoba koja će zatražiti od partnera da joj pruži oralno zadovoljstvo, pokušajte mu dati indirektno do znanja što želite. Uzmite partnerov prst, stavite ga u usta i poližite, te spustite ruku na svoje međunožje, klitoris, ili pak stavite prst na otvor vagine. Nadamo se da će shvatiti poruku.

Kada se i stvarno vaš partner spusti tamo dolje, dajte mu do znanja da uživate (pokretima i zvukovima), nemojte samo mirno ležati i čekati da odradi svoje. Dajte mu malo poticaja, pa makar i pretjerali s doživljajem.

U tim intimnim trenucima, slobodno mu pokažete riječima i djelima koliko uživate.

Naravno, ako to ne upali uvijek vam preostaje razgovor o seksu i svojim potrebama, posebno ako se u dugoj vezi. Zapamtite bez otvorenog razgovora o intimnim stvarima vaša veza nikada neće biti potpuna.

Želim više akcije u javnosti

Ne kažemo ako želite više akcije na nekim javnim mjestima da ste egzibicionistica, u biti akcija uopće ne mora uključivati seks, nego možda samo žešće ljubljenje u nekom kutu noćnog kluba i/ili napaljeni ples na nekom plesnom podiju. No, kakve god akcije u javnosti ste željni, a ne možete svoje partnera nikako dovoljno opustiti za takav poduhvat evo nekoliko smjernica.

Kako mu predložiti?

Alkohol, puno alkohola, ali ne toliko da ne možete stajati na nogama jer to vas neće dovesti nigdje. Popijte toliko da se opustite i upotrijebite sve svoje zavodničke čari s kojima ste ga i pridobili na početku. Igrajte igru.

U nekom ste klubu i kada započne pjesma koja bi mogla sugerirati na drpanje u nekom zabačenom kutu, nemojte čekati, bacite se u akciju. Znate sve svoje adute i iskoristite ih u svoju svrhu.

Za seks na javnom mjestu, potrebno je nešto više smjelosti, pa ako ste dovoljno smjeli da to zaista učinite, onda ste sigurno dovoljno smjeli da ga i predložite. Njega će to još više napaliti. Ako neće biti siguran, diskretno mu pokažite svoje donje rublje i natuknite mu da je to ono što propušta. Ili pak…zavedite ga bez donjeg rublja…

Želite biti dominantni

Kao što smo već naglasili, seks je poput igre. Jednom vi vodite, a jednom vaš partner, no jedina razlika je što oboje iz nje morate izaći kao pobjednici. Od muškaraca se kulturološki i genetski očekuje da budu dominantni svugdje, pa tako i u krevetu, no to u današnje vrijeme, ta muška dominacija i nema baš pretjeranu podlogu. Dakle, ako želite da vi s vremena na vrijeme određujete pravila igre, evo nekoliko savjeta.

Kako mu predložiti?

S obzirom da niste tip žene koja će na sva zvona izražavati svoje seksualne želje, jedan od najjednostavnijih načina da vi određujete pravila je da i sami inicirate seks. Muškarci će se često i vrlo rado prepustiti ženskim umijećima ako one iniciraju seks.

Ako pak vaš partner želi preuzeti kormilo, spriječite ga i recite neka samo legne i uživa. Pokažite mu da je sad red na vama da ga zadovoljite i svakom pogledu i naravno pri tome zadovoljite sebe. Vjerujte, nema mnogo muškaraca koji će moći tome odoljeti.

Ako želite da vaša igra ide i korak dalje, i primjerice uključuje vezanje ruku za krevet ili pak neka druga seksualna pomagala, pokušajte mu svoje želje natuknuti ranije, kako biste vidjeli kako će reagirati. Ako je reakcija pozitivna ili neutralna, nemate što čekati. Vezivanjem ruku definitivno ćete svojem partneru dati do znanja tko je tu glavni, a ako ne želite ići tako daleko, recite mu primjerice da vas ne smije dirati rukama, nego samo ustima.

Želite da partner bude dominantan

Ništa vas ne može toliko napaliti koliko dok muškarac preuzme svu inicijativu i pomaže vam tko je glavni. Jednostavno obožavate svojeg alfa mužjaka u krevetu, pod čijim rukama doživljavate najveće zadovoljstvo. A, sada ste se probudili i sna.

Ako je vaš muškarac, ajde recimo, nježna dušica koja svoj posao odradi pošteno, pazi na vaše osjećaje i da je vama prvenstveno ugodno, no u njemu nema ništa sirovog i divljeg, tada je pred vama misija koja neće biti ni malo laka, ali s vremenom može dati odlične rezultate.

Kako mu predložiti?

Ako se želite topiti pod njegovim rukama, definitivno morate probiti onu barijeru nepričanja o seksu i vlastitim željama, barem do mjere da natuknete što vam se sviđa što ne. Pokušajte ga nagovoriti da pročita knjigu o seksu, pozama, zadovoljavanjima partnera, te mu sugerirajte poze u kojima je on u dominantnom položaju.

Kada se jednom i nađete u toj pozi, pokušajte mu dati do znanja da vam se sviđa što radi, recite mu da vam je jako seksi u toj pozi… recite bilo što, samo kako biste potaknuli samopouzdanje partnera, pa makar ono i ne bilo uvijek najiskrenije.

Druga mogućnost je da pokušate s igranjem uloga u krevetu u kojima on glumi macho muškarca, a vi jadnu i nejaku djevojku. Možda će se igranjem uloge probuditi u njemu onaj alfa mužjak o kojem sanjate.

Treća mogućnost je da mu predložite da vam sveže ruke. Tada neće imati izbora nego biti glavan i dominantan. Možda mu se i svidi.

Kao što smo naglasili svaki muškarac je različit pa će vam možda trebati određeno vrijeme, ali nemojte posustajati. Svi muškarci imaju u sebi onu dominantnu notu, samo ju trebate znati probuditi.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo