Psiha

Psiha

Vaš muškarac ima problema s erekcijom? Ovako mu vi možete pomoći!

Gubitak erekcije se ne rješava samo malom plavom tabletom, postoje i određeni faktori, poput alkohola i manjka sna, koji mogu utjecati na ovo stanje.

Prema novoj studiji objavljenoj u magazinu Journal of Sexual Medicine, višak kilograma, alkohol i fizička neaktivnost može biti uzrok erektilne disfunkcije kod puno muškaraca, a vi možete pomoći vašem partneru tako što ćete mu ukazati na neke greške koje on ponavlja, a u rezultati tih navika ostavljaju nezadovoljne i njega i vas.

Donosimo vam listu od 4 faktora koji mogu utjecati na nemogućnost postizanja erekcije, a mogu se promijeniti:

1. Višak kilograma

Održavanjem zdravog indeksa tjelesne mase možete doskočiti ovom problemu. Muškarci koji su pretili imaju puno nižu razinu testosterona koji, očito, igra veliku ulogu za seksualnu funkciju. Iz tog razloga predložite svom muškarcu da promijeni način prehrane i izgubi višak kilograma, prenosi womenshelath.com

2. Nedovoljno sna

Ukoliko vam nedostaje njegova jutarnja erekcija, a primijetili ste da nedovoljno spava, vaš muškarac mora mijenjati navike. Baš poput viška kilograma, i nedostatak sna utječe na nepostizanje erekcije.

3. Fizička aktivnost

Već smo pisali o tome kako vam tjelesna aktivnost može pomoći da budete bolje ljubavnice, a to isto vrijedi i za muškarce. Predložite partneru da bude aktivniji te mu objasnite da će se osjećati puno bolje nakon svakog treninga, a baš poput mišića i njegova želja za seksom će rasti!

4. Alkohol

Iznenađujuće, ali prema nekim istraživanjima malo alkohola može muškarcu pomoći da se opusti i bude raspoloženiji za seks, no nemojte mu dozvoliti da pretjeruje.  Postići erekciju u stanju pijanstva je skoro nemoguće, a pretjerana konzumacija može izazvati velik broj fizičkih i psihičkih problema spram kojih nemogućnost postizanja erekcije ne predstavlja veliku brigu. Oprezno s alkoholom!

A.A.

Foto:shuttesrtock

Ako ste izgubili seksualnu želju, Aleksandar Štulhofer savjetuje kako je vratiti!

Znate li da vas vježbanje čini boljim ljubavnicima?

Saznajte kako redovito vođenje ljubavi produžuje život muškaraca

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo