Psiha

Psiha

“Vidimo se u 20 sati u krevetu”: Zašto je dobro zakazati seks?

Zakazati termin seksa u kalendaru možda zvuči kako nešto što će vas skroz ohladiti, ali istina je da nije svaki seks spontan

Stručnjaci kažu kako postoji vjerovanje u našoj kulturi da seks mora biti spontan, a on to gotovo nikada nije. Ako ste u braku, imate djecu ili ste vrlo zauzeti, vjerojatno nećete moći neplanirano odvojiti vrijeme za malo akcije s partnerom. 

Predigra za predigru

Baš zbog toga seksolozi predlažu da biste trebali planirati svoje vrijeme zajedno u krevetu (ili negdje drugdje). Jedini problem u tome je što ne znate hoćete li baš biti raspoloženi za seks tu subotu u dva popodne. No ono što možete je stvoriti uvjete zbog kojih će seks biti poželjan. 

5 razloga zašto morate večeras voditi ljubav – ako želite biti zdravi

Stručnjaci predlažu da se prije toga dobro odmorite, jer ćete biti bolje raspoloženi. Možete i isplanirati neke seksi aktivnosti prije samog seksa, poput zajedničkog kuhanja dok pijuckate vino, ili nešto što će biti dobra predigra za predigru, poput masaže. 
Istraživanja su pokazala da ako se češće seksate na “dogovoreni” način, htjet ćete i više spontanog seksa. Ako imate kalendar za seks, veće su šanse da ćete biti “u formi”, pa će se i spontani češće dogoditi. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo