Psiha

Psiha

Želite ljubiti nezaboravno? Otkrivamo 5 trikova koji će vam u tome pomoći

Foto: Shutterstock

Studije su dokazale kako osobe koje izmijene barem jedan poljubac dnevno rjeđe imaju prometne nesreće, manje su bolesni i čak imaju bolja primanja od osoba koje nisu sklone razmjenjivanju nježnosti. Znate li kako se pravilno ljubiti?

Iako mnogi smatraju da poljupci ne zahtijevaju nikakvu pripremu pokušajte na trenutak razmisliti o njemu, što vam se sviđa, a što ne, koga biste željeli poljubiti, koga ne i zašto… Istraživanja su dokazala i da je poljubac prvi korak u priči o intimnosti te savjetuju da dan započnete i završite upravo poljupcem!

Diktirajte tempo kakav vama paše, ali ga ne preskačite i zapamtite – najljepši poljupci su oni neočekivani.

1. Koristiti ruke

Nemojte biti pasivni sudionici, prisjetite se čemu ruke služe. Nemojte riskirati da vas proglase ukočenom ženom s metlom, inertnom ili nepokretnom(im).

2. Za promjenu – šutite

Kada je vrijeme za poljubac ne govorite – čak i ako ste najbrbljavija osoba u društvu. To je vrijeme tišine u kojemu uživaju i sramežljive i opuštene osobe.

3. Ne kritizirajte kada vas ljube

Partner ili partnerica se trude i nemojte ih demotivirati prigovoranjim. U poljupcu budite iskreni i svojim primjerom partneru pokažite što volite.

4. Ne grizite

Radi se o poljupcu, ne o borbi. Ima ljudi koji vjeruju da je grickanje partnerovih usana simpatična i ugodna gesta, ali morate se složiti da je to daleko od istine. Blagi ugriz je dobrodošao ali samo ako partner to dopusti i ako ga ‘utješite’ naknadnim milovanjem usnama.

5. Zatvorite oči

Možda niste znali, ali kad se ljubimo, zjenice se šire i to je jedan od glavnih razloga zašto držimo oči zatvorene kad se strastveno ljubimo. Sam čin uzbudi naš živčani sustav, osjetimo spolnu želju pa zjenice postanu veće i osjetljivije na svjetlost.

Foto: Shutterstock

A. A.

7 očitih znakova da mu se jaaaako sviđate!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo