Psiha

Psiha

Ako učite ove jezike, bit ćete privlačniji suprotnom spolu! I ne, neće vam se baš svi svidjeti

Najatraktivniji jezik je onaj zbog kojeg će vam srce kucati brže.

Nije tajna da naš govor i način na koji govorimo može biti jak faktor zavodljivosti, a jednako često upravo suprotno.

Također je poznato da strani jezici i različiti naglasci ponekad mogu privući osobu koja se inače nikada ne bi našla u vašem društvu.

No koji je jezik na svijetu najatraktivniji? Prema rezultatima nove studije provedene na platformi Preply, to je jezik zbog kojeg vam srce brže kuca.

Kako bi saznali koji je to jezik, autori studije su mjerili rad srca kod 10 ispitanika kojima je u prosjeku srce kucalo 65 otkucaja u minuti. Nastavite čitati kako biste saznali koji vam je strani jezik najbolje učiti kako biste možda privukli potencijalnog partnera.
Hindski jezik će broj otkucaja srca u minuti povećati za 15 posto, a ako nam je osnova oko 65 otkucaja u minuti, možete računati na 75.

U hladnjaku sigurno čuvate ovih 10 neprijatelja zdravlja

Koji se jezik isplati učiti?

Zanimljivo ali i korejski jezik je jako privlačan pa će ubrzati otkucaje srca za 17 posto,  isto će se dogoditi i ako slušate kineski ili poljski jezik.

Ako slušate nekoga kako govori španjolski jezik, otkucaji srca će narasti za 18 posto pa će iznositi 77 otkucaja u minuti. Isto se događa s grčkim, francuskim i ruskim jezikom.

E sad dolazimo do još većih promjena. Slušanjem portugalskog jezika otkucaji rastu za 20 posto, a talijanskog za čak 23 što znači 80 otkucaja u minuti.

Tko je kriv za vašu nervozu, gubitak kose ili višak kilograma? Evo što ste naslijedili od majke, a što od oca

Dobro razmislite što želite postići i u kojoj količini, prihvatite se knjige i naučite novi jezik, a možda vam taj trud donese i idealnog partera.

Učenjem jezika možete i čuvati zdravlje!

Osim snalaženja u stranoj zemlji, samim time što govorite dva jezika možete odgoditi nastupanje Alzheimerove bolesti za čak pet godina, tvrde kanadski stručnjaci.

Oni su pratili preko 200 pacijenata za koje se smatralo kako možda boluju od Alzheimerove bolesti kroz dvogodišnje razdoblje. Od njih je 102 govorilo dva jezika, a nešto više samo svoj materinji. Ustanovljeno je kako su oni koji su govorili dva jezika dobili dijagnozu 4,3 godine poslije nego drugi ispitanici. Također, njihovi su se simptomi pojavili pet godina poslije nego kod osoba koje su govorile samo jedan jezik.

Istraživači Klinike za pamćenje Sama i Ide Ross u Baycrestu tvrde kako je multilingualizam vjerojatno zaštitio mozak od nastupa Alzheimerove bolesti, međutim, tu je kraj dobrobitima baratanja stranim jezikom.

“Ne tvrdimo da bilingualizam može zaštititi od Alzheimerove bolesti ili drugih oblika senilnosti, ali moguće doprinosi kognitivnim rezervama u mozgu koje izgleda odgađaju nastup simptoma ove bolesti neko vrijeme”, zaključio je dr. Fergus Craik, voditelj istraživanja objavljenog u časopisu Neurology.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo