Psiha

Psiha

Mislite da su ove vrste orgazma mit? Nisu i svaka ih žena može doživjeti!

Foto: Shutterstock

Iako se za neke vrste orgazma smatra da su mit, oni ustvari postoje!

Iako zvuče presavršeno da bi bile isitnite, neke stvari uistinu postoje. Tako je na primjer činjenica da žene mogu doživjeti višestruke orgazme i to na razne načine!

Kako su orgazmi različiti kod svake osobe, nemoguće je dati univerzalni opis. Jedna stvar oko koje se svi mogu složiti jest da je on nevjerojatno ugodno, intenzivno iskustvo.

Ono što je dokazano jest to da orgazam uzrokuje ugodnu unutarnju eksploziju koju prate kontrakcije muskulature zdjelice, promjene disanja, krvnog tlaka, pulsa, cirkulacije, lubrikacije, lučenja hormona i promjene moždanih valova.

Donosimo nekoliko vrsti orgazma koji su sve samo ne obični i svaka ih žena može postići

Cervikalni orgazam

Iako veličina često nije bitna, za ovaj orgazam ipak je… Cerviks se nalazi na kraju vagine i vjerojatno ga osjećate kada partner prodire duboko u vas. Iako kod nekih žena može izazvati bol, one koje su ga doživjele kažu kako je to senzacija koja se proteže cijelim tijelom.

5 navika žena koje baš svaki put dožive orgazam

Orgazam G -točke

Ta famozna točka, koja se nalazi negdje pri dnu vagine, vas doslovno može ostaviti bez daha. Ako ste na vrhu lakše ćete ga postići, kažu stručnjaci a važno je omogućiti penisu da dotiče baš taj dio tijekom penetracije. Oko 30 posto žena tvrdi da su sposobne doživjeti orgazam samo penetracijom. Kako bi povećali svoje šanse da doživite vaginalni orgazam, ciljajte da odnos traje barem 15 ak minuta.

Anorgazmija – nesposobnost žene da doživi orgazam

Kombinirani orgazam

Stručnjaci smatraju da su kombinacija klitoralnog i vaginalnog orgazma ono što se naziva savršenim završetkom odnosa. Najlakše se postiže pozama u kojima je žena gore ili su partneri spojeni leđima i trbuhom, jer se lako stimulira klitoris uz penetraciju. Također se smatra da se ova vrsta orgazma najlakše postiže ako je žena prije same penetracije jako uzbuđena.

Analni orgazam

Za ovu vrstu orgazma se morate, naravno, upustiti u anlani seks. Analni otvor je prepun završetka živaca i kod muškarca i kod žena. Analni orgazam se događa indirektnom stimulacijom G točke kroz zid koji dijeli vaginu i rektum. Kako bi vam ovaj oblik seksa bio ugodan i doveo do orgazma, uživajte u predigri i pustite da se stvari odvijaju polako. Lubrikant je poželjan.

Jeste li doživjele spontani orgazam? Zvuči privlačno, ali može biti i bolno

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo