Psiha

Psiha

Najbolji dan za seks je četvrtak!

Svaki dan u tjednu pogodan je za nešto, pokazalo je istraživanje britanskog časopisa za potrošače Which? Tako je srijeda idealna za traženje povišice, a četvrtak dan kada seks najbolje legne!

Ako želite upotpuniti ili osvježiti svoj kutak za tehniku, video kamere potražite na bespućima interneta ponedjeljkom jer su one upravo tada najjeftinije. Nakon unosnijeg vala koji se događa vikendom, dućani s potrošačkom elektronikom osjete zatišje početkom tjedna, pa vlasnici pokušavaju kompenzirati pad prometa snižavanjem cijena početkom tjedna. Iskoristite takve ponude!

Poznati gastronomad Anthony Bourdain tvrdi kako su namirnice u prosječnim restoranima najsvježe u utorak. Većina se lokala priprema za pojačan rad vikendom, a ponedjeljak ostaje dan slabog prometa. “Ako je riječ o restoranu koji je manje nego dobar, ponedjeljak najvjerojatnije nije najbolji dan za ribu“, glasi savjet ovog poznatog chefa.

Ako se pripremate “zaskočiti“ šefa pitanjem o povišici, sačuvajte ovaj metak za srijedu jer su vam tada šanse najveće! Sedam od ispitanih osam menadžera izjavilo je kako sredina tjedna idealna za traženje povišice. Stručnjaci za astrologiju ovaj dan ističi kao Merkurov dan, a ovo je božanstvo zaštitnik trgovaca, putnika i najbolji je za započinjanje novih poslovnih pustolovina. Također, kupovinu možete najbrže obaviti srijedom, s obzirom da su tada gužve u trgovinama najmanje.

Četvrtak ujutro idealno je vrijeme za seks, s obzirom da je tada naša razina kortizola, koji stimulira spolne hormone, najviša.

Kraj radnog tjedna (za neke) je pravo vrijeme za vjenčanje. Naime, kako je subota tradicionalno najpopularniji dan za udaju, tada su i cijene najviše. Uštedite kojih pet do deset posto tako da se odlučite reći sudbonosno da u petak. Također, prema američkoj tvrtci za prodaju nekretnina Redfin, petak je idealan dan za prodaju nekretnina. Do ovog su zaključka došli nakon što su analizirali brojke preko 1,2 milijuna prodanih nekretnina na 16 različitih tržišta kroz razdoblje od 21 mjeseca.

Nedjelja je pravi dan za završetak licitacija na eBayu – tada prodavači imaju najbolje rezultate.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo