Najmanje osjećamo utjecaj stresa u petak navečer - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Najmanje osjećamo utjecaj stresa u petak navečer

Stresu okrećemo leđa u petak navečer, u 20:30 sati, a najbolje prolaze oni koji uživaju u dobroj knjizi, čaši vina ili čokoladi.

Svi bi najradije ponedjeljak izbrisali iz tjednog kalendara, s obzirom na to da upravo tada osjećamo najviše stresa. S druge strane, petak navečer je vrijeme kada smo najmanje robovi stresa! Točnije, 20:30 sati je vrijeme pravog uživanja kada smo najmanje pod utjecajem stresa, tvrde britanski istraživači.

Njih je zaposlio otočki gigant slastica Lindt Excellence, a zadatak je bio proučiti na koji se način tisuću ispitanika opušta. Došli su do zaključka kako je od cijelog tjedna petak navečer razdoblje kada najmanje osjećaju utjecaj stresa. Ako tome nadodamo izbjegavanje tipkanja i čitanja statusa po društvenim mrežama, nošenje udobne i široke odjeće te čitanje knjige, imamo pravi recept za užitak!

Jednako tako, i nimalo iznenađujuće, britanska je studija pokazala kako u opuštanju pomažu i čaša crnog vina i čokolada. “Promatrajući obrasce mozga, ustanovili smo da ove dvije stvari u kombinaciji dovode do većeg opuštanja i zadovoljstva”, tvrdi Amy Walsh sa Sveučilišta Sussex, voditeljica istraživanja.

Koji je vaš izbor za opuštanje? U čemu ćete sutra uživati?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo