Psiha

Psiha

Pitate se vara li vas partner? Ovi bi ga “signali” mogli otkriti

Shutterstock

Ulazak u vezu znači pristanak na vjernost. Isto tako većina ljudi ima želju, a i potrebu, vjerovati partneru. Povjerenje kreira osjećaj sigurnosti i ugode, a nitko ne želi misliti kako mu možda partner laže dok neki namjerno zatvaraju oči jer se boje gubitka više od činjenice da su prevareni.

Istraživanja pokazuju da možete prepoznati da vam je partner nevjeran po tome što vam poklanja puno više pažnje i nježnosti nego prije. Razlog može biti grižnja savjesti ili želja da ga se ne otkrije! Bitno je ne ignorirati signale i riješiti probleme s partnerom dok nije kasno i za to!

Ako ste jedan od onih koje zanima što se događa u partnerovoj glavi i srcu, onda pročitajte koji su mogući znaci prevare:

Optuživanje: Dogodilo vam se da vas partner, bez posebnog razloga, optuži da ste nevjerni? To je prvi znak da on radi nešto krivo! Ovakva optužba ne mora značiti da sumnja u vašu vjernost već možda sumnja u sebe.

Često se žali: Ovo vrijedi i za muškarce i žene: ako se partner žali da mu ne posvećujete dovoljno vremena, pažnje i ljubavi – ne ignorirajte! Ovakve rečenice upućuju da je partneru potrebna promjena i da ne želi nekog drugog nego vas. Ili možda ne zna kako bi vam rekla da vara i da traži razlog za prekid te druge veze.

Kako se partnerski odnos mijenja nakon dolaska djeteta u obitelj

Pozivi i poruke u kasni sat: Ako vam partner nakon što mu mobitel signalizira novu poruku, ode u kupaonu – vara vas. Ako mobitel nosi posvuda sa sobom i novost je da je stalno stišan zvuk – nešto skriva. Iako možda nije ništa ozbiljno, preporuka je da ne ignorirate nego pitate o čemu se radi i riješite problem na vrijeme.

Sreća – nikad veća:  Normalna je stvar da se u dugim vezama opustimo – partner nam je poznat, a i sami sebi smo postali “obični“. Ako se partner odjednom veseli svemu: jutru, mjesecu, pticama i pjesmi na radiju, sigurno postoji razlog za to.

Izraženo suosjećanje prema životinjama zapisano u genima? Znanstvenici misle da je tako…

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo