Psiha

Psiha

Žene se boje bora, a muškarci apstinencije od seksa

Kada govorimo o starenju, žene se najviše boje bora na svom licu i toga da više neće biti lijepe. S druge strane, muške su brige usmjerene prema spavaćoj sobi.

Istraživači Centra za smrt i društvo pri Sveučilištu u Bathu proveli su studiju za Sun Life Direct Cost osiguravajuću kuću. Ispitali su 1100 osoba starijih od 40 godina o njihovim gledištima u vezi starenja i mirovine. Dok su odgovori ispitanika oba spola bili slični kada se govorilo o zdravlju, javile su se razlike čim su na tapetu došli izgled i spolni život.

Tako je trećina ispitanica rekla kako im je dobar izgled pod stare dane vrlo bitan, usporedno sa samo 21 posto muškaraca. Ukupno je 32 posto muškaraca izrazilo zabrinutost zbog osiromašenog spolnog života u starosti, što je bio odgovor za samo 12 posto ispitanica.

“Šanse su da žene imaju puno više za izgubiti jer su one te koje će ostati same. Često će deset godina biti udovice. Izgubit će partnera i bit će izložene većem riziku od siromaštva.

Veliki dio današnje generacije koja ide u mirovinu se oslanja na mirovinu muškarca jer su žene vjerojatno imale dugu pauzu u svojoj karijeri kako bi odgojile djecu te zato nisu imale isti prihod kao muškarci”, objasnila je sociologinja Kate Woodthorpe, voditeljica istraživanja.

Zanima nas, čega se vi bojite?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo