Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ako su Vam jedinica i dvojka osjetljive na hladno nakon stavljanja ispuna, razlog je što su ti ispuni vjerojatno preblizu živcu

Objavljeno 24.03.2014.

Zdravlje zuba

Poštovani, imam 23 godine i naslijedila sam "loše zube"od roditelja. Redovito posjećujem stomatologa još od djetinjstva i zadovoljna sam njihovim trenutnim stanjem. I zmeđu ostalog imam jako guste zube.Prije 2 godine vadila sam gornju desnu sedmicu jer mi osmica koja je počela rasti nije imala dovoljno mjesta. Prije pola godine stomatolog mi je promijenio na gornjoj lijevoj i desnoj jedinici i dvojci blombe ili neznam kako to točno nazvatai (mislim na materijal koji se stavlja kada se izbrusi dio zuba zbog rupice, crnih točkica...) jer su promijenile boju i nakon toga mi je lijeva jedinica i dvojka postala osjetljiva na hladno. Koristim na preporuku stomatologa pastu za osjetljive zube i osjećam olakšanje, ali u zadnje vrijeme, osobito navečer kada legnem u cijeloj lijevoj polovici i gornjih i donjih zubiju osjećam bol i napetost. Bol ne traje dugo i prođe bez lijekova, pomaže mi ako prođem zubnim koncem između zubiju, mada su već očišćeni. Bol zna biti intezivna i jako neugodna i osjećam kao da imam nešto između zubiju, a zapravo nemam. O čemu se radi? Hvala na odgovoru!

Poštovana! Nikada nisam čuo da je nekome izvađena sedmica da bi niknula osmica. Jedino ako je osmica bila pokvarena i nije je bilo moguće spasiti pa je to bio razlog vađenja sedmice. Ako su Vam jedinica i dvojka osjetljive na hladno nakon stavljanja ispuna, razlog je što su ti ispuni vjerojatno preblizu živcu pa je zbog toga osjetljivo tako da Vam nikakva pasta za osjetljive zube tu neće pomoći.