Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ostalo

Blijedo lice s crnim kolutovima oko očiju

Objavljeno: 08.04.2016.

Poštovanje, žensko sam i imam 20 godina. Moj problem je što sam jako blijeda u licu i crna oko očiju. Nemam problema s aknama, povremeno se pojavi neka i to brzo prođe. Radila sam nalaze krvi i dosta pretraga, međutim sve je dobro što se tiče zdravlja. Ne pušim, ne pijem, ne koristim nikakve opijate. Spavam dovoljno i "na vrijeme". Čitala sam da može biti problem sa željezom, i unosim mnogo zelenila u organizam i vitamina C, ali problem je i dalje tu. Jednostavno kreme ne pomažu, a puder moram koristiti zbog toga a, inače mi nije potreban. Možete li mi vi savjetovati kako da dobijem normalnu boju lica? Unaprijed zahvalna! Lijep pozdrav

Smješteno u Ostalo

Poštovana, ako su svi Vaši laboratorijski nalazi uredni, kao i vrijednost serumskog željeza, onda nije riječ o anemiji, koja može biti odgovorna za bljedoću kože i vidljivih sluznica.
Najvjerojatnije ste takve bljedolike puti i teško Vam mogu odgovoriti na postavljeno pitanje.
Ostaje Vam na raspolaganju mnogobrojna dekorativna kozmetika. U periodima sunčanijih razdoblja vjerojatno malo potamnite, ali vodite računa o zaštitnom faktoru i sve više spominjanom štetnom utjecaju ultraljubičastog zračenja.

Slična pitanja