Bolovi u jajnicima, osjećaj kao da će mi svaki tren doći mjesečnica, no ona kasni! Je li test prerano rađen? - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Bolovi u jajnicima, osjećaj kao da će mi svaki tren doći mjesečnica, no ona kasni! Je li test prerano rađen?

Objavljeno 08.12.2010.

Ginekološke smetnje

Poštovanje! 23. 09.2010. - dijagnostičkoj lpsc - sve uredno, menstruacija - 17.10.2010. Od 10 dc do 17-18 dc, bolovi naizmjenično desnog i lijevog jajnika. Od 19 dc bolovi kao da će mi menstruacija odmah krenuti, i tako stalno traje. Danas je 32. dc, a menstruacije nema. 31. dan ciklusa radila test - negativan! Postoji li mogućnost da je test prerano rađen?

Jedino što mogu kazati je da se što prije javite na ginekološki i ultrazvučni pregled pa će biti jasnije što se zbiva. Ukoliko imate uobičajeno uredne cikluse na 28 dana i ukoliko ste 32. dana ciklusa učinili test na trudnoću i bio je negativan, to nije prerano učinjen test. No, premalo je podataka koje navodite da bi se ovako, dopisno moglo kazati što se zbiva. No, kao i kod svakog kašnjenja menstruacije mogu biti samo 2 stvari – ili se radi o poremećaju u radu jajnika, odnosno izostanku ovulacije te je stoga izostala i menstruacija (što je obzirom na operativni stres zbog učinjene laparoskopije posve moguće!), a druga je mogućnost i trudnoća. Test na trudnoću možete za nekoliko dana i ponoviti, no svakako se što prije javite na ginekološki pregled.