Češće stolice ili izostanak stolice ne mora biti znak neke bolesti, ali pod uvjetom da dijete dobro napreduje! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Češće stolice ili izostanak stolice ne mora biti znak neke bolesti, ali pod uvjetom da dijete dobro napreduje!

Objavljeno 22.10.2010.

Dječje zdravlje

Imam bebu staru 8 mjeseci. Od rođenja ima poprilično jaku peristaltiku, što ju ometa u spavanju. Sada je to počelo izazivati i povračanje (kao posljedica napinjanja). Znam da je dobra peristaltika zdrava ali ima poprilično neredovitu (ponekad čak i do 3 puta dnevno, a ponekad svaka 2-3 dana) stolicu koja nije ni jako mekana ni jako tvrda. Je li to uredu? Hvala!

Poštovana majko, prema podacima koje ste mi poslali Vaše dijete ima smetnje u vidu promjenivog broja stolica dnevno, a sada s 8 mjeseci i povrati. Stolice 1-3 dnevno ili izostanak stolice do 2 dana ne moraju biti znak neke bolesti, ali pod uvjetom da dijete dobro napreduje. Taj podatak niste napisali, a on je vrlo važan. Povraćanje koje počinje u dobi 8 mjeseci nije normalno i dosta je važno koliko učestalo povraća.Ako je to češće, a dijete slabije napreduje na težini smatram potrebnim da se savjetujete s njegovima pedijatrom koji će procijeniti moguću potrebu gastroenterološke obrade.