Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi dišnog sustava

Disfunkcija tuba

Objavljeno: 09.11.2017.

Imam 29 godina, dosad bez zdravstvenih problema. Unazad nekoliko mjeseci imam problema s neravnotežom i zanošenjem pri stajanju i sjedenju, u položajima kada glava stoji uspravno. Također, gotovo stalno je prisutan pritisak  u glavi, kao i osjetljivost na svjetlo i zvukove. Nalazi uredni. Problem je sto savjetovane metode očepljivanja uha ne djeluju (ispiranje, inhalacija, otovent baloni, propuhivanje) iako ih primjenjujem mjesecima. Ima li još neka neinvazivna metoda ili postoji li neki dublji uzrok mog problema - osim blage alergije, intolerancije na laktozu i gluten i prehlade od koje je sve poćelo? Hvala na odgovoru.

Poštovana, uvidom u Vaše nalaze vidljivo je da je disfunkcija tuba klinički bez posljedica (timpanogram i audiogram) su uredni. Smetnje koji postoje
s tubom mogu se pripisati Vašoj alergiji koju je potrebno medikamentozno liječiti (kortikosteriodi u nos i sl.). Vrtoglavicu i nestabilnost potrebno je dodatno obraditi (MR je uredan) s UZV - dopplerom krvnih žila vrata, te izvođenjem ENG (elektronistagmografije) koja će razjasniti zbivanja u srednjem uhu.