Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Dojenče na majčinom mlijeku može imati stolice nakon svakog podoja, može imati zelene stolice, važno je samo da dijete dobro napreduje na težini i duljini!

Objavljeno 12.03.2012.

Dječje zdravlje

Beba ima 3,5 mjeseca, doji. Prva 2 mjeseca je dobila oko 1900 g i narasla 8 cm, a s nepuna 3 mjeseca imala je 5500 g (dobila za 3 tjedna 450 g). Već skoro mjesec dana ima stolicu nakon svakog podoja, zelene boje. Napravljen test krvi i stolice, bakterija i virusa nema, ima slabu anemiju. Uvela sam 1 obrok AD mlijeka, stolica je sad zlatno žute boje i dalje česta. Dosta spava.

Poštovana majko, prema simptomima koje ste naveli mislim da se kod Vašeg djeteta radilo o manjku Vašeg mlijeka te je nakon dodatka adaptiranog mlijeka došlo do promjene nabolje. Inače, dojenče na majčinom mlijeku može imati stolice nakon svakog podoja, može imati zelene stolice, a da to ne znači nikakav poremećaj. Bitno je da dijete dobro napreduje na težini i duljini. Mislim da tako treba nastaviti. Prvo dati Vaše mlijeko i potom dodati adaptirano mlijeko koliko djetetu treba. Potrebno je redovito, u dvotjednim razmacima, pratiti napredovanje djeteta. Dojenče u toj dobi puno spava i to je normalno. Percl dr. Mirjana.