Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mokraćnog sustava

Gljivice na penisu

Objavljeno: 02.04.2015.

Poštovani imam 18 godina, već nekoliko godina imam problema sa gljivicama na penisu ne svrbi me niti boli ni ništa, obrezan sam. Mazao sam rojazol, canesten, plymicol (3 tjedna), lamisil, koristio sam i Itrac 3 kapsule tjedan dana 2x dnevno uz lokalno primjenjivanje plymicol kreme. I danas sam bio kod svog doktora opet jer sam na Šalatu naručen tek za mjesec dana i doktor mi je dao Sumamed i Fiziološku otopinu da ispiram penis, malo sam gledao o tome po i neki stavljaju i obloge od fiziološke otopine pa ne znam da li da samo ispiram i posušim ili da stavljam obloge. I molio bih vas vaše mišljenje o svemu pa ako mi ovo ne pomogne da znam što da radim. U povijesti bolesti piše ovako: Dermatomycosis reg. genitalis Na prepuciju i koronarnom sulkusu nalazi se zagasitoeritematozni infiltrat. Nema subjektivnih simptoma svrbeža niti vlaženja. U dermatološkom statusu na glansu blagi eritem Klinička promjena (lokalzacija) glans penisa Mikroskopsi nativni nalaz POZITIVAN Napomena: Nema materijala za kulturu. Hvala

Poštovani,

Ne znam zašto Vam je doktor dao Sumamed – sigurno ne za gljivičnu infekciju. Sumamed, kao i bilo koji drugi antibiotik, može biti provokator gljivične infekcije, osobito genitalne.

Fiziološka otopina ne može škoditi, ali, prečesto mazanje različitih preparata na genitalnu sluznicu, pa čak i neutralnih, mijenja njezinu normalnu, zaštitnu fiziološku floru, njezin mikrobiom, i na taj ju način čini prijemčljivom za infekcije, osobito gljivične.

Savjetovala bih da prestanete koristiti bilo što, pa i neutralne preparate, liječite gljivičnu infekciju samo onda kada postoji, i probajte obnoviti sigurno narušenu barijeru sluznice probioticima (koji se uzimaju na usta).

Slična pitanja