Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Hematoma i kvržica ispod kože prvenstveno na potkoljenicama, upućuje na par dijagnoza koje su obično vezane uz neku infekciju

Objavljeno 11.12.2013.

Kožne promjene

Imam kćerkicu od 8 god. Unazad 3 tjedna na lijevoj potkoljenici pojavio joj se na prednjoj strani u srednjoj trećini hematom veličine oko 3 cm bez crvenila i boli, ali natečeno. Hospitalizirana je na pedijatriju hematologije i onkologije. Kopletna krvna slika joj je bila uredna, jetrene pretrage i ona se ojačala dobro i razigrano. Primila je terapiju pencilinima i nakon 5 dana puštena kući uz napomenu da se moli majka i nadležni liječnik da prati opće stanje djeteta zbog sumnje ne druge bolesti i stanja i dobila silapen 1000 sirup da pije 3x1 žlicu još tjedan dana. E sad završila je sa terapijom, ali joj nije ništa bolje,pijavile su se kvržice ispod kože koje se osjete na dodir (veličine trešnje ) i koje ju bole te crveno-plavi hematom koji ponovo natiče i izgleda upaljeno pa joj stavljam obloge. Jučer smo bili na rendgenu i nalaz će biti sutra. Liječnica kaže da je zabrinuta i ne zna što se događa. Dala joj je uputnicu i za dermatologiju-venerologiju. Molila bi za pomoć gdje,što i kako dalje.... S poštovanjem, zabrinuta majka.

Poštovana, hematoma i kvržica ispod kože prvenstveno na potkoljenicama, upućuje na par dijagnoza koje su obično vezane uz neku infekciju. Dermatologu je vrlo važan pregled promjena , te lokalizacija. Nakon toga vas upućuje u daljnju obradu i terapiju. Svakako, što prije otiđite na pregled dermatologa.