Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Infekcija rodnice

Objavljeno: 22.11.2021.

Neko vrijeme me frustrira ova situacija i molim za vaš savjet. 169 cm,60 kg, 25 godina, prvi odlazak ginekologu i na osnovu datih tegoba (bijelo-zelekasti pjenusavi iscjedak) ordinirana terapija (medazol tablete i vaginalete 10 dana), nakon 8. vaginalete nastupi menstruacija i po završetku iste da odem na kontrolni pregled. Tu mi kaže da imam još malo upale ali mogu imati odnose i zatim da koristim biljne vaginalete te potom doksiciklin kroz 15 dana i opet poslije gyno pro vaginalete. Biljne sam stavila odmah istu noć nakon bolnog spolnog odnosa, zašto mi nije rekla da ipak pričekam s odnosima i što to sada znači? Također da napomenem da sam uočila bijele naslage po stidnim usnama (nisam sigurna da li su to gljviice), valjda bi mi rekla. Partner nema nikakvih simptoma niti je imao (uvijek sa zaštitom imamo odnos). Na papa test mi je utvrđen čin 1, bacilus vaginalis te miješana flora.

Smješteno u Ginekologija

Na žalost, ne mogu dati odgovor na Vaše pitanje i riješiti Vašu frustraciju. To se bez ginekološkog pregleda i pregleda iscjetka iz rodnice ne može. To nitko ne može kazati jer bi to bilo ”gledanje u kristalnu kuglu”. Na žalost, i mnogo mojih kolega liječi infekcije rodnice i kože spolovila ”odokativno” bez pregleda pod mikroskopom što nekad uspije ali vrlo često bude i neuspješno i onda nema ni kraja ni konca. Treba Vas netko pregledati, pogledati iscjedak pod mikroskopom, tada će se znati dijagnoza i terapija. A ”biljne vaginalete” sigurno zaboravite to nikada nije nikome ništa izliječilo. Nalaz CIN-a I Vam sigurno ne uzrokuje nikakve smetnje. To je samo promjena na staničnom nivou vidljiva cistologu. Taj nalaz treba pratiti svakih 4 mjeseca i do godinu dana i u tom roku se oko 50% nalaza spontano povuče. Ukoliko se nalaz ne bude povukao ili se tijekom vremena bude pogoršao tada treba poduzeti liječenje. No, taj nalaz nikada neće izazvati nikave subjektivne simptome koje ćete primijetiti.

Slična pitanja