Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Inseminacija

Objavljeno 25.03.2015.

Ginekološke smetnje

Lijepi pozdrav! Trebam pomoć pri čitanju nalaza hormona iz krvi, rađen 4 dana ciklusa. Imam 26 god, suprug i ja dvije godine pokušavamo dobiti bebu, imam redovite cikluse svakih 28 dana, radila sam prohodnost jajovoda i folikulometriju, sto je sve bilo ok. Sada me ginekolog salje po nalaze i kod doktora u bolnicu zbog inseminacije. Htjela bih prije sve toga, saslušati i drugo mišljenje doktora. Hvala unaprijed! Nalaz glasi ovako: TSH 2.628 miu\L. Intervali: 0.340 - 5.600 Dehidroepiandrosteron sulfat 4.1qmol\L intervali: 2.6. -13.9 Estradiol 252 pmol\l. intervali: 77-921 Folikulstimulirajući hormon 4.4 lU\L. intervali: 3.0-8.1 Luteinizirajući hormon 5.2 lU\L intervali: 2.4 - 6.6 Progesteron. 1.4 nmol\l intervali

Poštovana, nalazi su Vam u granicama normale te vjerujem da je razlog za inseminaciju lošija kvaliteta sjemena kod Vašeg partnera. Jedino što bih Vam preporučila da napravite sve hormone štitnjače (TSH, fT4 i fT3) i antitijela štitnjače jer bi vrijednost TSH prije planiranja trudnoće trebala biti ispod 2,5 tako da se prema potrebi može uvesti terapija prije planirane inseminacije.