Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Jaki i nadražujući mirisi agresivnih sredstava za čišćenje, kao i neka hrana, mirisi i sl. nekim trudnicama izazivaju mučnine, nagon na povraćanje, omaglice ili glavobolje!

Objavljeno 24.05.2012.

Trudnoća

Poštovani! Imam jedno pitanje koje me doista muči. Zanima me može li korištenje Domestosa (sredstva za čišćenje) utjecati na plod? Trudna sam 12 tj. i ovo mi je 3. trudnoća. Prijašnje trudnoće su bile uredne. Koristila sam Domestos i ranije ali mi nije naštetio a zadnji put kada sam ga koristila (prije desetak dana) baš me snažno zaboljela glava i bilo mi je mučno tako da ga više ne koristim! Hvala na odgovoru!

Jaki i nadražujući mirisi agresivnih sredstava za čišćenje, ili nekih drugih vrsta kemikalija, ali isto tako i neka hrana, mirisi i slično nekim trudnicama izazivaju neugodu: mučnine, nagon na povraćanje, omaglice ili glavobolje. Tako se i Vama dogodilo, uz to ste vjerovatno bili sagnuti… Kad čistite, što pretpostavljam, ne možete izbjeći, nastojte to raditi u prozračenoj prostoriji, primjereno zaštićenih ruku. Kratkotrajo udisanje neugodnog mirisa ne može naškoditi plodu ni Vama. Ipak zna se da dugotrajna izloženost nekim otrovima može imati negativnog utjecaja na plod-to se odnosi na radnice u tekstilnoj ili drugim industrijama,koje su dugo vremena bile izložene takvim tvarima. Mislim da se rukovanje Domestosom ne ubraja u te slučajeve.