Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Je li nalaz hormona upućuje na PCOS?

Objavljeno 17.01.2016.

Ginekološke smetnje

Poštovani, voljela bih da mi pojasnite nalaze hormona. Radila sam ih peti dan ciklusa, moj ginekolog je pregledom ultrazvukom posumnjao na PCOS. Imam 26 godina i redovite cikluse, zadnje dvije godine u trajanju od 33 dana. Je li moj nalaz upućuje na PCOS? TSH - 5,39 (0,3-3,6) FT4 - 13,8 (10,3-22,8) FT3 - 4,9 (3,03-6,47) FSH - 6,50 (1,8-9,4) LH - 3,20 (0,8-10,4) PRL - 348 (81-597) DHEA-SO4 - 9,90 (1,8-9,8) 17-OH PROG - 5,50 (0,33-3,27) SHBG - 69,8 (20-85) ANDROSTENDION - 7,4 (1,7-16,4) ESTRADIOL - 0,321 (0,11-0,65) TESTOSTERON - 2,60 (0,4-2,74) SL.TESTOSTERON - 6,3 (0,45-10,7) Zahvaljujem i srdačno vas pozdravljam!

Niti jedna hormonalna vrijednost koja je navedena ne upućuje na na sindrom policističnih jajnika. Ukoliko imate i uredne cikluse (to što su oni duži do 33 dana ne znači ništa), mislim da dijagnoza ne stoji!