Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Koliki je rizik za prijevremeni porođaj?

Objavljeno: 28.01.2021.

34+1 sam, jučer bila na kontroli gdje je pregledom ustanovljeno da je dužina cerviksa 29 mm već unazad mjesec i po, ali se ne skraćuje više, omekšan mi je grlić, ušće je T oblika i otvorena sam 1 cm. Doktorica mi je dala apaurin 2mg 3x1, magnezij 300mg 1x1 te da mirujem, nije rekla strogo mirovanje pa pretpostavljam da se mogu pomalo kretati bez naprezanja, saginjanja, dizanja i slično. Primam i dexason amp 6mg 2x1 samo 2 dana. Zanima me koliko je moje stanje rizično za prijevremeni porođaj? Beba se još nije okrenula, glavica balotira iznad zdjelice. Mogu li mirovanjem i terapijom dogurati do 36. tjedna ili nalaz govori drugačije. Doktorica je rekla da nije ništa strašno ali zanima me svakako mišljenje drugih stručnjaka. 

Smješteno u Ginekologija

Slažem se da nije strašno. Sve što ste naveli je "u granici tolerancije" i ne znači da će se stanje pogoršavati - pogotovo jer se vrat maternice ne skraćuje. Ne znam zašto je dodan Deksametazon, i toliko puno Apaurina ako nemate bolova, i niste hospitalizirani 
 ali dobro. Mg uzimajte - možete i 2x300. Ako je glava dolje, onda je dijete dobro namješteno, i ne treba biti nisko u zdjelici. Uglavnom, u porodništvu su sve prognoze nezahvalne, sve je nepredvidivo. Ponašajte se kako vam je savjetovala vaša doktorica i nadajmo se da ćete dogurati do termina. 
 

Slična pitanja