Krvarenje nakon poroda, a sada mi se već nekoliko dana pojavljuje mala količina crvenog sluzavog iscjetka!? - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Krvarenje nakon poroda, a sada mi se već nekoliko dana pojavljuje mala količina crvenog sluzavog iscjetka!?

Objavljeno 11.03.2011.

Ginekološke smetnje

Poštovani, prije 2 mjeseca sam rodila. Krvarenje mi je trajalo 40 dana da bi mi nakon 15 dana počelo opet krvarenje za koje sam ja smatrala da je menstruacija jer je trajalo 6 dana, kao i obično. Međutim, sada mi se par jutara pojavljuje sasvim mala količina crvenog sluzavog iscjetka. Da li bih trebala biti zabrinuta? Napominjem i da dojim. Hvala.

Na žalost, Vaša dilema se neće moći riješiti “dopisno”. Morat ćete obaviti ginekološki i ultrazvučni pregled, nakon čega će se vrlo jednostavno znati o čemu se radi. Doista, može biti sve uredno, krvarenje može nakon poroda trajati oko 6 tjedana, a nakon nekoliko dana pauze može uslijediti prvo krvarenje poput mensturacije – bez obzira na to što dojite! No, možete također imati i komad zaostalog posteljičnog tkiva, odnosno polodovih ovoja, u maternici što također može uzrokovati produženo krvarenje, ali koje iznenada može postati vrlo obilno. Stoga, pođite na pregled, nakon čega će se točno znati o čemu se radi i dobit ćete upute kako se ponašati dalje, odnosno treba li za sadašnje krvarenje kojeg imate što poduzimati u terapijskom smislu.