Kvržice na spoju vrata i glave su najvjerojatnije povećani limfni čvorovi, ali trebate posjetiti liječnika! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Kvržice na spoju vrata i glave su najvjerojatnije povećani limfni čvorovi, ali trebate posjetiti liječnika!

Objavljeno 19.11.2010.

Kožne promjene

Imam 34 godine i iza desnog uha na spoju vrata i glave pojavile su mi se dvije kvržice, koliko mogu napipati, te osjećam laganu bol na dodir nekada i  bez da diram bol se osjeti. Ponekad imam osjećaj da me malo i glava zateže na toj desnoj strani. Ne znam kako bih vam detaljnje mogao opisati taj osjećaj jer ga nikad prije nisam doživio ali je u svakom slučaju nelagoda. Znači, nije jaka bol ali postoji osjećaj pritiska. Koliko se sjećam, imao sam već te kvržice prije 5-10 godina ne mogu se točno sjetiti ali su se povukle a kako ovo traje već par dana malo sam se zabrinuo. Molim vas ako imate kakav savjet da mi odgovorite, znam da je teško preko opisa simptoma išta zaključiti ali ću vam biti zahvalan na bilo kakvom odgovoru. Hvala, D.S.

Kod Vas se najvjerojatnije radi o povećanim limfnim čvorovima, koji su se povećali zbog nekog upalnog procesa u tom dijelu tijela. Ukoliko imate i neke popratne simptome bilo bi uputno posjetit obiteljskog liječnika kako bi mogao odrediti da li je potrebno provesti antibiotsku terapiju. Ukoliko se u roku od desetak dana kvržice ne počnu smanjivati (ili nastave rasti) potrebno je svakako otići na pregled kod specijaliste za uho, nos i grlo.