Liječnik ne smije ni s kim dijeliti informacije o vašem zdravstvenom stanju, pregledima, razlozima radi kojih ste ga posjetili, kao i o nalazima! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Liječnik ne smije ni s kim dijeliti informacije o vašem zdravstvenom stanju, pregledima, razlozima radi kojih ste ga posjetili, kao i o nalazima!

Objavljeno 08.02.2012.

Ostalo

Dobar dan! Moja sestra i ja idemo kod istog ginekologa i ona ispituje ginekologa sve o meni, a ja bih htjela imati svoju privatnost. Zar nema neki zakon da se ne smije pričati? Onda svi znaju, i striko i baka i svi, ona svima ispriča što je njoj moj ginekolog ispričao? Pa zar nema zaštita privatnosti?

Bez obzira što Vam je sestra, ako ste vi punoljetni, liječnik ne smije ni s kim dijeliti informacije o vašem zdravsvenom stanju, ili pregledima, razlozima radi kojih ste ga posjetili, kao i o nalazima. To nije ni etično, ni profesionalno i možete ga prijaviti liječničkoj komori. Liječnik je oslobođen čuvanja tajne u točno propisanim situacijama, a to svakako nije razglabanje o vama s vašom sestrom. A zašto sestra daje sebi za pravo raspitivati se o vama, to morate s njom riješiti.