Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Kožne promjene

Masna kosa koja ispada

Objavljeno: 27.10.2015.

Poštovani, već tri mjeseca mi opada kosa i masti se. Ranije se vrlo malo mastila, a pojačano opadala u jesen, ali ne kao sad. Tražila sam mišljenje obiteljskog doktora koji me je poslao na pretrage vezane za štitnu žlijezdu. Međutim, nalazi su uredni. Onda je to propisao stresu u vrijeme ispita, ali i taj stres je prošao, a moj problem se nije smanjio. Samo bih još naglasila da sam pila kapsule "Fluconal" mjesec dana.

Zanima me što može biti uzrok mog problema i kome se obratiti, a i mogu li navedene tablete biti uzrok? Ako mogu, koliko treba vremena da nestanu iz organizma? Unaprijed hvala.

Poštovana, prekomjerno izlučivanje loja ili seborrhoea obično je pod utjecajem hormona, emotivnih uzbuđenja, konzumacijom začinjene i masne hrane, alkoholu. Sve navedeno djeluje na lojnicu te ona stvara više loja. Mjesta na tijelu koja su zahvaćena ovim promjenama su vlasište, lica, prsa, tj. regije bogate lojnicama. Kosa se ubrzano masti, a mogu se stvoriti i sitne ljuskice.

U liječenju se koriste razni šamponi, ali i lokalna primjena određenih losiona. Svakako se uputite dermatologu koji će vam pripisati odgovarajuću terapiju.

Slična pitanja