Mirovanje u trudnoći znači izbjegavanje naprezanja, dužeg stajanja na nogama, nošenja tereta i spolnih odnosa! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Mirovanje u trudnoći znači izbjegavanje naprezanja, dužeg stajanja na nogama, nošenja tereta i spolnih odnosa!

Objavljeno 08.07.2011.

Trudnoća

Poštovani, trudna sam 28 tjedana (4. trudnoća). Zadnji nalaz je sljedeći: Cx za članak, smekšan za pp do ušća uterusa koje je zatvoreno. Preporučeno mi je mirovanje. Obzirom na moje stanje zanima me je li preporučljivo lagano plivanje i boravak u blagoj sauni? Unaprijed hvala na odgovoru, LP.

Mirovanje znači: izbjegavanje naprezanja, dužeg stajanja na nogama, nošenja tereta i spolnih odnosa. U četvrtoj je trudnoći napisani nalaz ušća uredan za dob trudnoće. Ako nemate nikakve upale u rodnici ili u mokraćnim putevima, boravak u ČISTOM!! moru nije zabranjen, ali vaš ginekolog je oprezan, i nemam se namjeru miješati u njegovu preporuku. Sauna nikako u bilo kojem slučaju, jer nije dobro nikakvo pregrijavanje organizma. Strpite se do idućeg pregleda, pa pitajte svog ginekologa isto ovo što ste pitali mene . Možete hodati po plaži do koljena, ili se češće tuširati ako vam je jako vruće.