Mjesečnicu nikada nisam prirodno dobila, samo uz pomoć tableta - dr. je rekao da su mi jajnici policističnog izgleda!? - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Mjesečnicu nikada nisam prirodno dobila, samo uz pomoć tableta – dr. je rekao da su mi jajnici policističnog izgleda!?

Objavljeno 18.05.2012.

Ginekološke smetnje

Imam 21 godinu, visoka sam oko 168 cm, te imam 60 kg, menstruaciju nikad nisam prirodno dobila, samo uz pomoć tableta Dabroston i to samo taj mjesec kad bi ih i koristila (nakon čega bi se dosta udebljala), niko u obitelji nije imaao problema s tim.. spolne odnose sam imala prvi put prije 4 mjeseca, redovito sam išla i prije a i sad na ginekološke preglede, nisam trudna, radila sam par puta i test za trudnoću, napravila sam papa test koji je uredan, sve hormone koji su također uredni.. no na zanjem regledu dr. mi je rekao da su mi jajnici policističnog izgleda, što to točno znači i zanima me da li je to zbog toga i što mi vi prepručate još da napravim kako bi ju dobila..

Najvjerovatnije i jest problem u policističnim jajnicima, ali bi onda trebale biti poremećene i vrijednosti hormona, ili odnosi među njima. Niste naveli kad ste prvi put uzeli duphaston, odnosno kad je bila prva menstruacija u životu. Napravite još analizu i hormona štitnjače, pa se savjetujte s endokrinologom – internistom ili ginekologom. Za dobiti menstruaciju izgleda da jajnicima treba poticaj izvana, ili Duphaston ili kontracepcija.