Na temelju svega što ste napisali pretpostavljam da bi se kod vašeg djeteta moglo raditi o jednom obliku alergijske reakcije! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Na temelju svega što ste napisali pretpostavljam da bi se kod vašeg djeteta moglo raditi o jednom obliku alergijske reakcije!

Objavljeno 26.04.2012.

Alergije

Imam sina 2,9 god. Unazad 6 mjeseci pojavile su se kao male krastice/bubuljice iz kojih je izlazio žuti gnoj. Bili smo kod par doktora na Šalati, promjenili Geramacin mast, Tyrosur gel, eliocom losion. Sve mu je pomoglo ali bi se nakon 10-ak dana ponovno vraćalo. Obavili smo pretrage na gljivice, bakterije, vadili krv.. Svi nalazi su uredni, a njemu se stalno vraća. Zadnji dermatolog kod kojeg smo bili privatno je mislio da je alergičan na vunene kape ali ispalo je da nije ni to. Ovaj puta se vratilo jače nego do sada. Nemamo nikakvih životinja niti je u kontaktu s njima. Češe se po glavici kada to ima ali ne pretjerano. Šta da radimo da nađemo uzrok? Da spriječimo to, kontroliramo, bilo šta?! Kome više da se obratimo? Da li je možda kakva alergija? Da se testiramo na to? U obitelji nema takvih slučajeva. Hvala unaprijed!

Poštovana,na temelju svega što ste napisali pretpostavljam da bi se kod vašeg djeteta moglo raditi o jednom obliku alergijske reakcije. Na žalost, ovim putem vam ne mogu puno pomoći. Vaše dijete treba ponovno pregledati dermatolog koji će odrediti daljnju obradu i terapiju.