Obzirom da imate jake bolove koji su uzrokovani i samom veličinom cista, pokušajte se ranije naručiti na pregled. - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Obzirom da imate jake bolove koji su uzrokovani i samom veličinom cista, pokušajte se ranije naručiti na pregled.

Objavljeno 11.10.2018.

Ginekologija

Poštovani! Imam 34 god, nepusac, nisam rodila, koristim Qlaira, gin nalaz uredan. Napipala sam kvržicu na desnoj dojci, obzirom da sam nedavno bila na gin pregledu i dr je pregledala dojke nisam se brinula. Prije 3 tj počela me boljeti kvrga na desnoj dojci koja je postala velika. Trenutno se nalazim u inozemstvu, otišla sam na ultrazvuk i nadene su ciste na lijevoj dojci 4,3 cm, pazuh desni 5,5 cm, desna dojka 5,5 cm duboko ispod bradavice i u gornjem dijelu 3,7cm. Dr mi je dao terapiju Zinnat 500mg. Danas sam popila zadnju tabletu ali i dalje me boli i kvrga na desnoj dojci je jako tvrda i velika i bolovi u predjelu pazuha koji se protezu do lakta. Termin imam tek za 2 tj i nije moguće dobiti ranije. Nikakav papir s opisom cisti nisam dobila osim fotografije od uvz, dr je rekao da ce me slati na biopsiju posto su multiple i velike ciste i ništa drugo nije želio komentirati. Imam li razloga za zabrinutost i rizik s obzirom na veličinu cisti i bolnost? Također imam čvor na stitnjaci za koji je biopsija pokazala da je nalaz uredan. Nalaz krvi unatrag godinu sve ok ali uvijek povišen CRP (15-20) ali nikada odgovor koji je uzrok. Hormoni štitnjače u referentnim vrijednostima. Unaprijed hvala na odgovoru!

Poštovana, obzirom da imate jake bolove koji su  uzrokovani i samom veličinom cista,  pokušajte se ranije naručiti na pregled. Na žalost, nije moguće komentirati o kakvom tipu cista se radi. Kada specijalist za bolesti dojke učini klinički pregled te vidi  ultrazvučne karakteristike cista, po potrebi i magnetsku rezonancu, moći će preporučiti što dalje treba učiniti – citološku punkciju, biopsiju ili operativno uklanjanje cista.