Obzirom da su odstranjena sva tri krajnika, a dijete ponovno diše na usta, moguće je da je došlo do upale sluznice nosa i sinusa! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Obzirom da su odstranjena sva tri krajnika, a dijete ponovno diše na usta, moguće je da je došlo do upale sluznice nosa i sinusa!

Objavljeno 03.04.2012.

Problemi dišnog sustava

Imam kćer koja je u rujnu prošle godine napunila 5 godina, iste godine u svibnju odstranjena su joj sva tri krajnika. Nakon 5-6 mjeseci ponovo se pojavljuju isti problemi kao i prije operacije: začepljeni nos, disanje na usta te po noći hrkanje. Zanima me što sad opet stvara te probleme. Možda sinusi? Unaprijed hvala na odgovoru.

Obzirom da su odstranjena sva tri krajnika, a dijete ponovno diše na usta, moguće je da je došlo do upale sluznice nosa i sinusa, da se stvara gusti, viskozni sekret u nosu koji se teško mobilizira. To treba dijagnosticirati i onda adekvatno liječiti, dakle morao bi ju pregledati otorinolaringolog. Postoji mogućnost da treći krajnik nije u potpunosti odstranjen pa se tegobe koje su bile prije operacije u vezi disanja kroz nos ponavljaju. To se može točno ustanoviti fiberendoskopskim pregledom nosnih šupljina i gornjeg dijela ždrijela.