Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Određenih ograničenja u obavljanju težeg fizičkog rada, dizanja i nošenja tereta i bavljena nekim sportovima, morat ćete se pridržavati u budućem životu!

Poštovani, operirrana sam krajem sedmog mjeseca prošle godine zbog kompresije L1 kralješka. Operativni postupak je bio: spondylodesis posterior transpedicularis Th11, Th12-L2, L3 cum Omega system. Izvađen mi je komad kosti koji zajedno sa šipkom i vijcima učvršćuje kralježak da zaraste. Molim Vas stručni savjet na što sve paziti u budućem životu, može li biti kao prije?

Poštovani,Pretpostavljam da ste operirani zbog prijeloma prvog slabinskog kralješka i da se radilo o ozbiljnijem prijelomu, obzirom da su u fuziju uključena dva kralješka iznad i dva ispod ozljeđenog. Ako je tome tako, onda na žalost ne može biti baš sve isto kao što je bilo prije ozljede. Određenih ograničenja u obavljanju težeg fizičkog rada, dizanja i nošenja tereta i bavljena nekim sportovima, morat ćete se pridržavati u budućem životu. O tome kakva ćete točno ograničenja imati, najbolje je da se posavjetujete sa svojim operaterom, jer on najbolje zna o kojem tipu prijeloma se radilo i u kakvom stanju će biti Vaša kralježnica kada prijelom definitivno zaraste.Srdačan pozdrav, D. Kvesić.