Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: PCOS i femisanA

Objavljeno 17.08.2015.

Ginekološke smetnje

Poštovani, imam dijagnozu pcos samo na desnom jajniku, lijevi uredan. Ciklusi su bili neredoviti dok nisam počela piti femisanA kapi prije šest mjeseci i sad traju od 28-36 dana. Zamolila bih Vas da mi protumačite nalaze hormona. 23.dan ciklusa (ciklus 34 dana) sam radila: Tsh- 2,0415 (ref.vr. 0,35-4,94) Prolaktin-27,30 (r.v. 3,2-29,1) 3.dan ciklusa: Estradiol-97 (r.v. 39-189) Progesteron-0,5 (r.v. 0,27-2,61) FSH-4,51 (r.v. 4-13) LH-4,2 (r.v. 1-18) Unaprijed hvala! Lijep pozdrav!

Poštovana, vrijednosti hormona su u granicama normale iako se svi hormoni s izuzetkom progesterona ( P4) vade 2.-5. d.c., a potonji 22.d.c. Izgled jednog jajnika pri UZV pregledu nije meritoran za dijagnozu sindroma PCO, a to potvrđuju i lab. nalazi. Pratite i dalje vaš ciklus, a ukoliko planirate trudnoću preporučam vam folikulometriju.