Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Posljedica korištenja potentnih kortikosteroida kroz tako dugo vrijeme je vjerojatno steroidni dermatitis s didatnim pogoršanjem atopijskog dermatitisa!

Objavljeno 19.01.2012.

Kožne promjene

Je li moguće da sam dobila steroidni dermatitis nakon što sam tretirala crvenilo na koži više od mjesec i pol dana s BELOGENTOM? Dijagnosticiran mi je atopijski dermatitis, dobila sam 4 injekcije i synopen+solumedrol i xyzal i aerius tablete. Sumnja je bila na konzervanse u hrani, ali crvenilo se vratilo i pod terapijom! Alergo test nije rađen. Hvala.

Poštovana,Prije svega, nikako se ne preporuča ni u kojem slučaju, osim iznimno, ali kroz 2-3 dana aplicirati Belogent na kožu lica, jer se radi o izuzetno potentnom kortikosteroidnom preparatu. Ukoliko je potrebno, tada se koriste najslabiji iz skupine, a mogu se kombinirati s antibioticima u slučaju infekcije, te održavanje imunomodulatorima, ali pod strogim nadzorom dermatologa. Posljedica korištenja potentnih kortikosteroida kroz tako dugo vrijeme je vjerojatno steroidni dermatitis s didatnim pogoršanjem atopijskog dermatitisa. Preporučam antibiotsku terapiju per os za liječenje steroidnog dermatitisa i neutralnu njegu lica više puta na dan.