Postotak koji spominjete vjerojatno odražava percentile ili određeni prikaz krivulje koja prikazuje veličinu vašeg ploda u odnosu na prosjek! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Postotak koji spominjete vjerojatno odražava percentile ili određeni prikaz krivulje koja prikazuje veličinu vašeg ploda u odnosu na prosjek!

Objavljeno 25.01.2012.

Trudnoća

Poštovani, trudna sam 35 tjedana, te mi je nalaz ovakav: portio održana, cc uloživ za 1/3 čl., uterus mekan, sekrecija sivkasta pa me zanima da li sam otvorena i da li je sve normalno? Doktor mi je napisao kod težine ploda oko 40% - što to znači? Hvala vam lijepa!!!!! Pozdrav.

Poštovana, na temelju interpretiranog nalaza mogu pretpostaviti da je nalaz uredan. Nalaz je uvjek manje ili više subjektivan. Važnije od njegove interpretacije je što vam je ginekolog preporučio. Ukoliko vam nije predložio hospitalizaciju ili neki vid liječenja, tada je on uredan. Postotak koji spominjete vjerojatno odražava percentile ili određeni prikaz krivulje koja prikazuje veličini vašeg ploda u odnosu na prosjek. U svakom slučaju, niste otvoreni i možete biti spokojni.