Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi s vidom

Potražite savjet oftalmologa koji se usko bavi škiljavošću djece

Objavljeno: 08.05.2018.

Pozdrav! Moje pitanje nije vezano za mene,nego za kćerku moje sestre. Djevojčica ima problema s jednim okom, kapak joj je crven još od rođenja i primijetili smo da često škilji na to oko,to jeste smeta joj bilo kakva jača svjetlost ,a takođe joj to oko ide malo u stranu kada se zagleda dugo. Roditelji su je vodili kod dva lijenčnika i oba su rekli da je to normalno i da se kod djeteta još uvijek formiraju oči ,pošto su joj tek 3 godine. Da li da tražimo dalje savjete,upute drugih ljekara?

Smješteno u Problemi s vidom

Poštovana, svakako potražite savjet oftalmologa koji se usko bavi škiljavošću djece (strabizam).

Bez obzira na to gdje živite, preporučam da se javite u neku od očnih klinika koje su Vam najbliže (Zagreb, Beograd ili Sarajevo). Možete se čak i prije telefonski najaviti.

Dijete koje škilji i smeta ga svjetlost, može imati poteškoća s vidom (potrebno je nošenje naočala, astigmatizam sam ili u kombinaciji s kratkovidnošću ili dalekovidnošću), 
a sve to traži da se što prije napravi pregled i ordiniraju naočale ukoliko su potrebne, jer će inače djetetu oko ostati slabovidno.

Nemojte se obazirati na „preporuke“ onih koji tvrde da je dijete premalo. Ukoliko se radi o slabovidnom oku, sada je pravo vrijeme da se nešto poduzme.