Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Potrebno je napraviti ginekološki i ultrazvučni pregled kako bi se dogovorio način regulacije poremećenog menstrualnog ciklusa!

Objavljeno 04.04.2012.

Ginekološke smetnje

Imam problem s policističnim jajnicima. Imam 26 godina i kasni mi menstruacija dva i po meseca. Kada sam prestala piti Dijane-35 menstraciju su dolazile 39. pa na 45. dan. Ginekolog mi nije dao nikakvu terapiju, poslao je me kući da čekam menstraciju. Šta da radim?

Poći ćete što prije na ginekološki pregled i ultrazvučni pregled nakon čega će se dogovoriti način regulacije Vašeg poremećenog menstrualnog ciklusa. Zašto ste uopće prestali s uzimajem kontraceptiva (Diane 35)? Ukoliko ste već prestali s uzimanjem kada se vidjelo da su nakon prestanka uzimanja menstrualni ciklusi sve neuredniji tada treba ovisno o Vašim potrebama u ovom trenutku (želja za trudoćom u ovom trenutku ili ne, potreba za konracepcijom, povećana dlakavost, akne i drugi simptomi) dogovoriti način liječenja odnosno regulacije ciklusa. Svakako nije normalno, ukoliko nemate menstruaciju 2,5 mjeseca, biti kod kuće i čekati da ona uslijedi jer do toga mogu proći tjedni pa i mjeseci. Ukoliko je to definitivni stav Vašeg ginekologa, što teško mogu povjerovati, tada potražite drugoga!