Prema opisu tegoba i učinjenim nalazima, najvjerojatnije se radi o iskrivljenju nosne pregrade koja ne dozvoljava dobro disanje kroz nos! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Prema opisu tegoba i učinjenim nalazima, najvjerojatnije se radi o iskrivljenju nosne pregrade koja ne dozvoljava dobro disanje kroz nos!

Objavljeno 23.01.2012.

Problemi dišnog sustava

Stalno mi je začepljen nos, snimao sam sinuse i nalazu je "Rubno zasjenjenje oba maxilarna pns izražena devijacija nosnog septuma". Radio sam bris nosa na nalazu piše "Pronađeni eozinofili (+++)" i imam izražen treći krajnik.Doktor mi je jednom propisao neke antibiotike a drugi put mi je propisao XYZAL. Poslije prve i druge terapije meni je isto, vaš savjet?

Prema opisu tegoba i učinjenim nalazima, najvjerojatnije se radi o iskrivljenju nosne pregrade koja ne dozvoljava dobro disanje kroz nos. Takva devijacija nosnog septuma omogućuje slabiju drenažu sekreta iz nosa i sinusa, time lakše dolazi do upale sluznice tog područja. Trebali bi posjetiti otorinolaringologa da odluči da li treba učiniti operaciju nosa ili se može medikametnozno poboljšati stanje.