Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Problemi s vratnim i grudnim dijelom kralježnice – glavobolje, vrtoglavice, bol u prsima, pritisak, ubrzani rad i preskakanje srca

Poštovani, imam 44 godine. Već duže vrijeme imam problema s vratnim i grudnim dijelom kralježnice-glavobolje, vrtoglavice, bol u prsima, pritisak, ubrzani rad i preskakanje srca. Štitnjača je uredna, svi kardiološki pregledi ok. Imam ekstrasistole i pijem ormidol. Zanima me da li pritisak u prsima i ekstrasistole mogu biti povezane s kralježnicom? Hvala.

Poštovani,Pritisak u prsima i ekstrasistole u pravilu nisu vertebrogene tegobe, dakle to nisu smetnje za koje bi trebala biti odgovorna kralježnice.Nasuprot tome, bol u vratu je čest simptom degenerativnih promjena vratne kralježnice. Glavobolja također često može biti povezana s bolestima vratne kralježnice, i tada govorimo o tzv. cervikogenoj glavobolji. Danas postoje efikasne metode za ublažavanje bolova u vratu i cervikogene glavobolje.Predlažem da se javite na pregled sa snimkama MR vratne kralježnice.Srdačan pozdrav, Dr Dražen Kvesić.