Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ragada, odnosno naprslina na rubu kože i sluznice na ulazu u rodnicu, je razmjerno često i neugodno zbivanje iako se ne radi ni o čemu opasnom!

Objavljeno 15.05.2012.

Ginekološke smetnje

S dečkom sam danas nakon dugo vremena probala imati spolni odnos. Nakon dugo vremena jer sam imala prvo upalu mjehura, zatim gljivice i zatim menstruaciju. Međutim, nakon što je on penetrirao u mene, osjetila sam jaku bol i peckanje. Pukla mi je koža točno ispod vagine i to do dubine od nekih 2 mm. Neposredno prije odnosa sam se otuširala ali ne i gelom za intimno područje pa je možda koža bila presuha, iako mi se čini da nebi trebalo baš toliko utjecati jer je puknuće dosta duboko. Nikada mi se to prije nije dogodilo pa sam zabrinuta. Inače pijem jasmin kontracepcijske pilule i nedavno mi je ginekologica napravila test na HPV koji je došao pozitivan. Molim vas da mi odgovorite ako je to uzrokovano možda HPV-om ili pilulama, ili se ne trebam previše brinuti i možda samo mazat nekom kremom da brže zacijeli? Hvala vam unaprijed na odgovoru!

Ragada, odnosno naprslina na rubu kože i sluznice na ulazu u rodnicu je razmjerno često i neugodno zbivanje iako se ne radi ni o čemu opasnom. Ova naprslina doista može biti posljedica suviše isušene kože koja stoga nije dovoljno elastična i radi puca na mjestu kojeg opisujete i što je karakterisitčno. Ova naprslina nema nikakve veze ni s infekcijom HPV-a niti sa uzimanjem kontraceptivnih tableta. Sve namažite nekoliko dana kremom koja će povratiti elastičnost koži i stvoriti zaštitni masni sloj – npr. Linola fett. Spolni odnosi neka nekoliko dana izostanu da sve uspije zarasti.