Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Sadašnji neredoviti ciklusi i krvarenja koja opisujete te terapija koja regulira ciklus nema nikakve veze s vrijednostima AMH!

Objavljeno 16.01.2012.

Ginekološke smetnje

Dobar dan,pomoću MPO rodila sam u srpnju 2010. Prije trudnoće AMH je bio 10.2, a prošloga mjeseca 1.2. S obzirom da sam od prvog nalaza "odradila" samo 5 menstruacija, kako tumačiti ovako drastičan pad? Također, u sredini ciklusa počnem krvariti i to se bez terapije duphastonom, estrofemom i utrogestanom ne smiruje. Koje biste mi pretrage preporučili? Hvala.

Da budem posve iskren, ne znam kako tumačiti ovaj pad AMP (premda je njegova vrijednost na donjoj granici normale). No, zašto se uopće ponovno radili nalaz AMH? Spremate se na novi postupak MPO? To određivanje i vijerdnost ima smisla jedino u tom slučaju. Naime, sadašnji neredoviti ciklusi i krvarenja koja opisujete te terapija koja regulira ciklus nema nikakve veze s vrijednostima AMH. Te činjenice naprosto govore da imate cikluse bez ovulacije. Zašto je to tako ne mogu kazati. Naprosto, ovisno o Vašim trenutnim potrebama u ovom trenutku – slijedeća trudnoća, samo regulacija ciklusa ili potreba za kontracepcijom se trebate dogovoriti za načinu regulacije menstrualnog ciklusa. Naime, ovisno o prethodno 3 navedene činjenice odnosno potrebe će ovisiti način regulacije ciklusa. Glede vrijednosti AMH bilo bi dobro znati što je bio razlog za MPO te koji je MPO rađen a i eventualno kako je provođena stimulacija ovulacije bi možda mogla objasniti sadašnju vrijednost (ukoliko je realna, trebat će je jednog dana ponoviti). No mišljenja sam da vrijednosti AMH, ukoliko se ne spremate u ovom trenutku na novu MPO, nema nikakve vrijednosti. Učinite je ukoliko budete išli na novi postupak.