Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Sama činjenica da je melanom prepoznat i operiran u ranom stadiju (Breslow tj. debljina melanoma manja od 1 mm), zapravo je jako dobra vijest!

Objavljeno 08.02.2012.

Kožne promjene

Imala sam melanom na nozi, Clark i i breskov manji od 1 mm. Imala sam i naknadnu operaciju proširenu, taj nalaz mi je bio dobar. Šta mi savjetujete, šta dalje? Bojim se. Imam 44 godine.

Poštovana,sve je dobro napravljeno; sama činjenica da je melanom prepoznat i operiran u ranom stadiju (Breslow tj. debljina melanoma manja od 1 mm), zapravo je jako dobra vijest. Ako se već dogodio, uklonjen je na samom početku, a to je vrlo važno. Naknadna proširena operacija, tj. reekscizija ožiljka, je postupak koji je dio algoritma, dakle slijedi uvijek nakon operacije melanoma (bez obzira na tip i debljinu) – i to ste obavili. Savjetujem Vam da se javite dermatologu koji će Vas kontinuirano pratiti; odrediti pretrage koje još morate obaviti (bez brige, nema ih puno i nisu komplicirane) – vađenje krvi, ultrazvuk – uz, naravno, redovite kontrole madeža. Javite se na jednu od dermatoloških Klinika; dermatološka Klinika KBC “Sestre Milosrdnice” ima referentni centar za melanom. Lijepi pozdrav.