Schmorlove hernije su utisnuća intervertebralnih diskova u pokrovne plohe kralježaka i najčešće nemaju simptoma - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Schmorlove hernije su utisnuća intervertebralnih diskova u pokrovne plohe kralježaka i najčešće nemaju simptoma

Donji dio leđa. Vidljive su politopne schmorlove hernije na pokrovnim plohama trupova kraljež. U kranijalnom dje lumb. Kralježnice i prikazanom dije. torakalne iv. diskovi pokazuju niski intezitet signala u smislu degeret. promjena. U nivou l5/s1 vidljiv je bulging iv. diska s impresijom pred subarahn prostora. Intaktan conus medullaris vidljiv u l1 kral. Molim objašnjenje.

Poštovani,puko prevođenje radiološkog nalaza MR kralježnice na hrvatski jezik, neće Vam puno pomoći, pogotovo ne u razumjevanju onoga što taj nalaz znači za Vas. U nalazu su opisane degenerativne promjene slabinske kralježnice koje mogu, ali i ne moraju biti simptomatske, što znači da mogu, ali i ne moraju imati nikakav značaj za Vas. Schmorlove hernije su utisnuća intervertebralnih diskova u pokrovne plohe kralježaka i najčešće nemaju simptoma. Degenerativne promjene diskova mogu biti uzrok križobolje. Zato je najbolje da se sa ovim snimkama uputite nekom liječniku koji se bavi kralježnicom, koji će nakon kliničkog pregleda Vas i pregleda snimaka znati na koji način da Vam pomogne.