Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Slabovidnost ili amblyopia se rješava do desete godine života, a to je i vrijeme dok se razvija vidni put u središnjem živčanom sustavu!

Objavljeno 21.05.2012.

Problemi s vidom

Poštovani,imam 18 godina i od svoje 14 godine sam primijetio da ne vidim na desno oko! S 8 godina sam se udario u rub pločice (u arkadu), iako mislim da to nema veze s tim! Prije 2 mjeseca sam bio kod oftalmologa na KBC-Rebro i doktor mi je uz cjelokupni pregled utvrdio na lijevo oko 100 % oštrinu, na desno samo 40 %!! Nakon toga mi je rekao da sam slabovidan od rođenja i da sam trebao ranije doći! Isti dan mi je rekao da idem na pregled (skijaskopiju) gdje je drugi doktor napisao promjena dg u IREGULARNI ASTIGMATIZAM! Jedan mi je lječnik rekao da možda ima šanse za naočale, a nakon što sam ga nazvao rekao mi je da ipak nema mogućnosti i da ću cijeli život slabo vidjeti i da ne može to ni operacijom! Mene zanima što vi mislite, da li ima šanse (ako ništa drugo da ne trpi ljevo oko) da se to riješi u nekoj klinici laserom? Bojim se ako počnem gubiti vid na ljevo, a od tog me nekad boli glava jer mi nekad počnu neke ko munje igrat pred očima!! Oprostite na ovakvom dugačkom pitanju, ali ovo me užasno zanima i sve bih dao da progledam na to desno oko! Hvala!

Poštovani,Slabovidnost ili amblyopia se rješava do desete godine života, a to je i vrijeme dok se razvija vidni put u središnjem živčanom sustavu. Nažalost, Vi ćete uvijek ostati slabovidni, tj. imat ćete manju vidnu oštrinu na tom desnom oku i nikakvo lasersko skidanje dioptrije ne može poboljšati vašu vidnu oštrinu. Preporučam redovite oftalmološke preglede i kontrole.Lijep pozdrav,Irena Vladušić, dr. med., spec. oftalmolog.