Smanjeni libido je opisna nuspojava uzimanja hormonske kontracepcije te je moguće da se neće s vremenom povući - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Smanjeni libido je opisna nuspojava uzimanja hormonske kontracepcije te je moguće da se neće s vremenom povući

Objavljeno 20.01.2014.

Ginekološke smetnje

Poštovani doktore; prije par mjeseci javila sam Vam se zbog kontracepcije i ginekologa koji mi je nije želio preporučiti zbog godina. Imam 42 godina. Na Vaš prijedlog promijenila sam liječnika (hvala Vam na savijetu) koji mi je nakon potrebnih pretraga preporučio Qlairu .Uzimam je 4 mjeseca i jedini problem koji mi se pojavio je smanjeni libido (ali skoro pa potpuno) i izrazita suhoća rodnice koja mi smeta. Zanima me da li je to samo privremena nuspojava koja će se s vremenom povući i kako to liječiti? Ako nije privrermeno da li bi se to s Mirenom riješilo? Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Smanjeni libido je opisna nuspojava uzimanja hormonske kontracepcije te je moguće da se neće s vremenom povući. Možete uzimati lokalno kreme ili vaginalete za vlaženje rodnice ili pokušati s promjenom vrste tableta. Također postoji vjerojatnost da uz Mirenu ne bi imali slične probleme, ali to ćete tek saznati ako probate.