Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Smećkasti iscjedak predstavlja oskudno krvarenje što je posljedica poremećenog rada jajnika, odnosno poremećenog menstrualnog ciklusa!

Objavljeno 02.01.2012.

Ginekološke smetnje

Na PAPA testu dijagnosticirano mi je da imam gljivice i trichomonas te sam dobila kao terapiju 2X2 tabl. Metrozol i 1XFunzol. 30 dana od prethodne menstruacije sam dobila smećkasti iscjedak koji traje već 4 tjedna, s tim da je zadnjih dana crvenkast i počeli su mi se javljati bolovi u stomaku. Da li je to normalno uzevši u obzir da mi je tada otkriven i pcos?

Smećkasti iscjedak kojeg imate nema nikakve veze s infekcijom gljivama i trichomonasom koji su nađeni na nalazu PAPA (žalosno je da ih nije dijagnosticirao pod mikroskopom prilikom ginekološkg pregleda ginekolog koji Vam je uzimao razmaz za PAPA jer za dijagnozu ovih infekcija citolog nije potreban). Smećkasti iscjedak kojeg imate zapravo predstavlja oskudno krvarenje i to je zapravo posljedica poremećenog rada jajnika, odnosno poremećenog menstrualnog ciklusa. Navodite da vam je dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika (PCOS) i to krvarenje je dio tog poremećaja. Stoga se trebate javiti ginekologu koji će nakon pregleda te ultrazvučnog pregleda ordinirati hormonsku terapiju za regulaciju mensturalnog ciklusa.